UNGT RUMS FOTOMARKEDER

Ungt Rums fotomarkeder bunder i et ønske om, at tilgængeliggøre noget af alt det fantastiske fotografi, som unge talenter producerer. Til vores fotomarkeder er der opstået unikke møder mellem fotografen og de interesserede besøgende. Således får køberen en dybere indsigt omkring det værk, personen kommer hjem med. Vi håber, vi ses til næste marked!                                                                                                                                                                                       

Det var en fornøjelse, at være med og skønt at se fokus på det printede fotografi. (…) det var dejligt at se, at der kom så mange, der var interesserede. 

– Jón Bjarni Hjartarson

Mud Flow Vl, Cecilie Neumann

Mud l, Cecilie Neumann

“Da jeg studerede Fine Art Photography på Glasgow School of Art, havde jeg selvfølgelig mange dialoger med tutorere og medstuderende om mit arbejde og udviklingen af det, men det var oftest i en lukket kreds på art school. Ved at deltage på fotomarkedet sidste gang, fik jeg en midlertidig platform, hvorfra jeg fik muligheden for at snakke med udefrakommende, der var interesserede i at høre om baggrunden for mit arbejde og rent faktisk også i at købe det. Det var bekræftende at opleve et rum for denne dialog med de besøgende om mit arbejde og få en ægte og direkte respons. Jeg har et par gange tidligere deltaget ved fotomarkeder som del af en gruppe. Her mødte jeg ikke samme empowerment som kunstner, som jeg gjorde ved jeres event. 

I august fik jeg heldigvis solgt en masse billeder og en enkelt bog, hvilket jo i sidste ende, var derfor jeg var der. Som ny kunstner er det svært og sårbart at forsøge at etablere sig, og man må tage de muligheder, der byder sig, men med måde. Siden jeg var med ved sidste event, har jeg deltaget ved udstillinger i Kina og London, haft features i magaziner og senest har jeg bidraget med billeder som illustrationer for en novelle udgivet af onlinetidsskriftet Lapidar. De havde fundet mig gennem Fotografisk Center i forbindelse med Ungt Rum eventet i august – så tak for promovering, det har ført til et fint samarbejde. Og selvom det alt sammen er super fedt, så var min deltagelse ved Ungt Rums åbningsevent den mest indflydelsesrige i løbet af de seneste måneder.”  

– Cecilie Neumann.