Halfdan Venlov – Lifepark

Udgivet d. 10.04.19

Tekst af Halfdan Venlov

Red. Cecilie Skovdal Stephansen

Fra serien Lifepark, Halfdan Venlov

Hvem er Halfdan?

Navnet er Halfdan, efternavnet er Venlov. Halfdan er født i 1994 og opvokset i København, men er i øjeblikket bosat i Glasgow, hvor han studerer Fine Art Photography på Glasgow Shcool of Art. Han startede sin uddannelse på KBH Film & Fotoskole, hvor han tilbragte halvandet år, inden han begyndte i Glasgow.

Fra serien Lifepark, Halfdan Venlov

Hvad bruger du fotografiet til?

”Jeg bruger i bund og grund fotografiet til at komme tættere på eksistentielle begivenheder i mit eget og andres liv. For mig er kunst ofte bedst, når man kan mærke kunstneren lige så meget i værket, som det, der bliver afbilledet. Så for mig er fotografiet et personligt sprog, hvor jeg forsøger at dele nogle af de begivenheder, der vækker følelser i mig, i håb om at de også gør hos andre.” – Halfdan.

Fra serien Lifepark, Halfdan Venlov

Hvad handler serien Lifepark om?

Serien Lifepark er en række af familiære og ufamiliære scenarier, der udspiller sig der, hvor vi ofte glemmer at kigge. Billederne agerer som en måde at bryde barrieren mellem det private og det offentlige liv, og får de to til at flyde sammen, som efterladte, personlige minder. De omhandler temaer som intimitet, skønhed, absurditet, familie og ungdom, såvel som besynderlige hverdagsscenarier, der skaber en afgrænset virkelighed, i et forsøg på at forstå værdien af vores omgivelser – med forkærlighed for det tilfældige.

Fra serien Lifepark, Halfdan Venlov

Udstillingen Lifepark kan ses på Salon 75 fra d. 11.-26. april på Peter Bangs vej 75 st. tv. 2000 Frederiksberg. Der udstilles en blanding af lysbokse og fotografiske prints, i alt 10 værker. 

Fernisering d. 11. april kl. 17-21.

Se mere her.

Følg med i Halfdans arbejde her:
www.halfdanvenlov.com
Instagram: @halfdan666