Hvad er Ungt Rum?

Ungt Rum er et fotografisk fællesskab og mødested, der samler alle fotoentusiaster og promoverer nye fototalenter. Vi arbejder primært med ikke-kommercielt fotografi, og vi arbejder blandt andet på at styrke kvalitetsbevidstheden omkring fotografiet. 

Ungt Rum blev startet som et frivilligt tiltag under Fotografisk Center, og har siden udviklet sig til et selvstændigt projekt med egne lokaler i hjertet af Nørrebro. Her afholder vi forskellige events såsom fototalks, udstillinger, fotomarkeder, workshops og meget mere.

Man kan i Ungt Rum booke hhv. fotostudie og  negativ scanner, så man kan arbejde med de fotografiske projekter, man har på sinde. Desuden åbner vi snart en webshop, hvor man har mulighed for at købe fotografiske kunstværker af de dygtige unge fotografer, som vi samarbejder med. 

Hvorfor et Ungt Rum?

Ønsket om et fotografisk fællesskab og mødested har længe spiret i alle os, der står bag projektet. Vi har en stor personlig interesse for mediet, og vi har alle berørt fotografiet i mere eller mindre grad igennem vores uddannelsesliv.

Vi mener, at fotografiet som dokumentar- og kunstform skal være tilgængelig for alle dem, som kunne have interesse for det – uanset niveau – og at fotografiet skal anerkendes for det, det kan som formidlingsredskab og kunstform.

Vi vil skabe trygge rammer for, at man kan komme og mødes og inspirere hinanden, og samtidig være sammen om sin fælles passion for fotografiet. Det er vores vision med Ungt Rum.