Heterotopia

En udstilling af Jasko Bobar og Sebastian T. Thorsted d. 24/01 – 21/03

OBS: Ingen åbningstider grundet coronavirus!
Se udstillingen digitalt nederst på siden.

Udstillingen ‘Heterotopia’ er skabt af de unge kunstfotografer Jasko Bobar og Sebastian T. Thorsted, der begge er bosat i København. Alle udstillingens værker er lavet specielt til denne udstilling i Ungt Rum.

Hvornår opfattes noget som smukt, betagende eller æstetisk? Og hvor lidt skal der til, før noget opleves som værende grimt eller skaber ubehag?

Med udgangspunkt i disse spørgsmål, undersøger Jasko Bobar og Sebastian T. Thorsted menneskets forståelse af kroppen, samt hvad den bør og kan være. Digital manipulation, proportioner og skulpturelle silhuetter er derfor nøgleord i en udstilling, der bevæger sig mellem det skønne og det grimme i forsøget på at arbejde med kroppen som et æstetisk objekt.

Med deres egne ord skriver de om udstillingen:

”Kroppen er blevet gjort til et flittigt omtalt emne i vores samfund, fordi der er blevet lagt en kulturel værdi i hvilken form den bør have, hvordan den skal udsmykkes, klædes og trænes. Men hvad hvis vi tog et skridt væk fra det kroppolitiske, og rent faktisk kiggede på den som et æstetisk objekt, der kan formes og transformeres?”

Projektet er skabt igennem et tæt samarbejde med flere unge, dygtige kunstnere i København indenfor bl.a. design (Jeppe Rishoej, Emil Bang Hoffmann), kunst (Esben Kaldahl) og performance (Anders Bilberg) og en større flok frivillige, der har ageret modeller.

Fotograferne
I overgangen mellem mode- og kunstverden udforsker Sebastian T. Thorsted æstetisk opstillede universer, der ofte diskuterer kontrasten mellem det naturlige og det artificielle – den virkelige verden og den digitale verden. Han har tidligere studeret på Paris College of Art i og er ellers uddannet Fotografisk Kommunikatør fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

I sit fotografiske arbejde har Jasko Bobar været optaget af at eksperimentere med det fotografiske motivs muligheder i forhold til perspektivet, det konstruerede, anonymitet og det skulpturelle. Disse har været grundelementer i hans arbejde – og ikke mindst i denne udstilling. Med udgangspunkt i disse elementer, udforsker og forstærker han givne rum, og lader afkodningen af dem være helt op til beskueren.

Alle værker fra udstillingen kan købes i editions af*:

A4, A3 og A2: 1/10 (af hver størrelse)

A1 og A0: 1/5 (af hver størrelse)


*Enkelte værker kan købes i større eller mindre formater, og kan ses ved det enkelte værk.